A blogról

Ez a blog egy új megközelítésű gazdasági program vázlata. Ha először vagy itt, kezdd az olvasást ezekkel, ebben a sorrendben:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Általános véleményedet itt mondhatod el.

Nemsokára lesz PDF verzió is, addig türelmeteket kérem.

Mondjatok példákat!

Kérdések és válaszok

Itt kapok hideget, meleget:
indexes fórum

Segítség! Közgazdász konzulens kerestetik

Hozzászólások

  • Androidus: @Beri Svarc: huh, hol is kezdjem :) Először is köszönöm a hozzászólást. "De ugye ehhez a rettentő... (2013.07.23. 16:48) Beszélgetős
  • : @Kion: Egyrészt teljesen igazad van; valóban ez a legfontosabb kérdés. Másrészt a cikk, a címével ... (2013.07.23. 16:22) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • : De ugye ehhez a rettentő sok, soha nem látott/hallott ötlethez részletes számításaid is vannak? Me... (2013.07.23. 16:21) Beszélgetős
  • Androidus: @Krajcsovszki Gergely: Noha ide nem ilyen példákat várok, nagyon köszönöm a linket. Izgalmasan han... (2013.03.17. 08:46) Mondjatok példákat!
  • Krajcsovszki Gergely: Kanadában kipróbálták: www.reddit.com/r/todayilearned/comments/1aen8j/til_an_experimental_program... (2013.03.17. 08:40) Mondjatok példákat!
  • Androidus: Leng az inga, és szerintem most meglehetősen kilengett az egyik irányba. Abba az irányba, hogy men... (2012.12.10. 21:45) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • Kion: Kinek állna érdekében ezt bevezetni és kinek nem? Az erre a kérdésre adott válasz el is dönti, hog... (2012.12.10. 21:21) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • Androidus: Pár éve mókából írtam egy "rendszertervet", aminek a témája adórendszer volt. Idén elővettem, és e... (2012.11.27. 22:57) Még probléma
  • Kion: Mielőtt még belemerülnénk a probléma részletekbe menő taglalásába, egy dolgot kellene tisztázni: m... (2012.11.27. 22:42) Még probléma
  • Androidus: @Kion: Rajta vagyok :) Nem akarom a nyakatokba önteni, napi adagokba van rendezve, hogy emészthető... (2012.11.26. 22:17) Indítás
  • Utolsó 20

A család definíciója

2013.03.27. 07:00 Androidus

Számomra érthetetlen, hogy a mai törvénykönyv mennyire pontosan igyekszik definiálni a család fogalmát. Hát nem tökmindegy? Sajnos most még nem az, két okból sem.

A család ma anyagi kérdés. Fontos, hogy kik minősülnek családnak, mert az elfuserált adórendszerben ilyen körülmények mentén lehet előnyöket szerezni. Házasodjatok hát össze, cserébe majd kaptok adókedvezményt. Holtodiglan, holtomiglan. Szép, nem? Szerintem ez a család megcsúfolása. A Demokrácia 2.0 rendszerében ilyen nincs, mert nincsenek kedvezmények. Tökmindegy, hogy ki élettárs, feleség, férj, hálótárs, vagy ahogy még nevezni akarja a partnerét. Adókedvezmény nincs, előny nincs, nevezze magát családnak, aki úgy akarja.

A család továbbá vallási-ideológiai kérdés is. Bizonyos vallások rossz szemmel néznek azokra, akik megszentelt kötelék nélkül nevelnek gyereket, sőt, akár azokra is, akik nemi életet kívánnak élni eskü nélkül. A vallás viszont magánügy. Nem kényszeríthető rá senkire a többség vallása, és épp ennyire előnytelen, ha bármelyik politikai erő a többség vallását meglovagolva próbál ideológiát faragni magának. Az állami politikában nincsen helye az ideológiának. A Demokrácia 2.0 rendszerében deklarálva van, hogy mindenki személyes meggyőződése alapján élheti az életét.

Ergó, a Demokrácia 2.0 törvénykönyvében csak annyi helye van a család definíciójának, ami megengedi, hogy emberek szabadon nevezhessék magukat családnak, ha úgy látják jónak. Mindenféle, az adózást vagy a közéletet érintő bárminemű következmény nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://d-ketto.blog.hu/api/trackback/id/tr435161283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása