A blogról

Ez a blog egy új megközelítésű gazdasági program vázlata. Ha először vagy itt, kezdd az olvasást ezekkel, ebben a sorrendben:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Általános véleményedet itt mondhatod el.

Nemsokára lesz PDF verzió is, addig türelmeteket kérem.

Mondjatok példákat!

Kérdések és válaszok

Itt kapok hideget, meleget:
indexes fórum

Segítség! Közgazdász konzulens kerestetik

Hozzászólások

  • Androidus: @Beri Svarc: huh, hol is kezdjem :) Először is köszönöm a hozzászólást. "De ugye ehhez a rettentő... (2013.07.23. 16:48) Beszélgetős
  • : @Kion: Egyrészt teljesen igazad van; valóban ez a legfontosabb kérdés. Másrészt a cikk, a címével ... (2013.07.23. 16:22) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • : De ugye ehhez a rettentő sok, soha nem látott/hallott ötlethez részletes számításaid is vannak? Me... (2013.07.23. 16:21) Beszélgetős
  • Androidus: @Krajcsovszki Gergely: Noha ide nem ilyen példákat várok, nagyon köszönöm a linket. Izgalmasan han... (2013.03.17. 08:46) Mondjatok példákat!
  • Krajcsovszki Gergely: Kanadában kipróbálták: www.reddit.com/r/todayilearned/comments/1aen8j/til_an_experimental_program... (2013.03.17. 08:40) Mondjatok példákat!
  • Androidus: Leng az inga, és szerintem most meglehetősen kilengett az egyik irányba. Abba az irányba, hogy men... (2012.12.10. 21:45) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • Kion: Kinek állna érdekében ezt bevezetni és kinek nem? Az erre a kérdésre adott válasz el is dönti, hog... (2012.12.10. 21:21) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • Androidus: Pár éve mókából írtam egy "rendszertervet", aminek a témája adórendszer volt. Idén elővettem, és e... (2012.11.27. 22:57) Még probléma
  • Kion: Mielőtt még belemerülnénk a probléma részletekbe menő taglalásába, egy dolgot kellene tisztázni: m... (2012.11.27. 22:42) Még probléma
  • Androidus: @Kion: Rajta vagyok :) Nem akarom a nyakatokba önteni, napi adagokba van rendezve, hogy emészthető... (2012.11.26. 22:17) Indítás
  • Utolsó 20

Energiatakarékosság

2013.06.12. 07:00 Androidus

Hogy mennyire átbútorozhatja az agyunkat a termékdíj, mi sem mutatja jobban, mint hogy a mai hívószavak kipukkadhatnak tőle. Manapság komoly küldetéstudatot jelent energiatakarékos megoldásokat alkalmazni. Aki így tesz, büszke magára. A többiek elismerően bólogatnak: ez igen, ez energiatakarékos!

A Demokrácia 2.0 rendszerében erre mindenki a vállát vonogatja. Nem tökmindegy? Annyi energiát használok, amennyit akarok. Kifizetem, nincs miatta szégyenkezni valóm. Ha nekem ez így megéri, akkor hadd tehessem már meg, hogy pazarlok. Senkinek semmi köze hozzá.

Ha erre most azt gondolod, hogy felháborító, az azért van, mert a jelenlegi rendszerben gondolkodsz.

A termékdíj mindenre pont annyi, amennyiből kompenzálható a károsító hatás. Vannak kevésbé károsító, és nagyon károsító dolgok. A környezetre súlyosan ártalmas termék, illetve eljárás a D2.0 rendszerében irtózatos termékdíjat köteles fizetni. A súlyosan szennyező ma arról ismerszik meg, hogy nagyot nyer rajta. Tehát ügyeskedik, a többség kárára. A Demokrácia 2.0 rendszerében pedig arról, hogy nagyon nagyot bukik rajta. Tehát hülye, a saját kárára.

Ezzel megszűnik az értékrend ma tapasztalható álságossága. Ma a pénz az egyes számú értékmérő, de közben az az államhatalom, amelyik alapvetően a pénzt díjazza, álságos módon próbál hatni az érzelmekre, és valamiféle küldetéstudatot plántálni az emberekbe, hogy azok hátha elvégzik azt, ami az állam feladata lett volna.

Energiatakarékosság? Az minek? A pénzével takarékoskodjon, akkor teszi a legjobbat.

A bejegyzés trackback címe:

https://d-ketto.blog.hu/api/trackback/id/tr35351260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása