A blogról

Ez a blog egy új megközelítésű gazdasági program vázlata. Ha először vagy itt, kezdd az olvasást ezekkel, ebben a sorrendben:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Általános véleményedet itt mondhatod el.

Nemsokára lesz PDF verzió is, addig türelmeteket kérem.

Mondjatok példákat!

Kérdések és válaszok

Itt kapok hideget, meleget:
indexes fórum

Segítség! Közgazdász konzulens kerestetik

Hozzászólások

  • Androidus: @Beri Svarc: huh, hol is kezdjem :) Először is köszönöm a hozzászólást. "De ugye ehhez a rettentő... (2013.07.23. 16:48) Beszélgetős
  • : @Kion: Egyrészt teljesen igazad van; valóban ez a legfontosabb kérdés. Másrészt a cikk, a címével ... (2013.07.23. 16:22) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • : De ugye ehhez a rettentő sok, soha nem látott/hallott ötlethez részletes számításaid is vannak? Me... (2013.07.23. 16:21) Beszélgetős
  • Androidus: @Krajcsovszki Gergely: Noha ide nem ilyen példákat várok, nagyon köszönöm a linket. Izgalmasan han... (2013.03.17. 08:46) Mondjatok példákat!
  • Krajcsovszki Gergely: Kanadában kipróbálták: www.reddit.com/r/todayilearned/comments/1aen8j/til_an_experimental_program... (2013.03.17. 08:40) Mondjatok példákat!
  • Androidus: Leng az inga, és szerintem most meglehetősen kilengett az egyik irányba. Abba az irányba, hogy men... (2012.12.10. 21:45) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • Kion: Kinek állna érdekében ezt bevezetni és kinek nem? Az erre a kérdésre adott válasz el is dönti, hog... (2012.12.10. 21:21) Mennyiben jelent ez a koncepció garanciát?
  • Androidus: Pár éve mókából írtam egy "rendszertervet", aminek a témája adórendszer volt. Idén elővettem, és e... (2012.11.27. 22:57) Még probléma
  • Kion: Mielőtt még belemerülnénk a probléma részletekbe menő taglalásába, egy dolgot kellene tisztázni: m... (2012.11.27. 22:42) Még probléma
  • Androidus: @Kion: Rajta vagyok :) Nem akarom a nyakatokba önteni, napi adagokba van rendezve, hogy emészthető... (2012.11.26. 22:17) Indítás
  • Utolsó 20

Katasztrófahelyzet

2013.03.18. 14:00 Androidus

Aki most él és mozog, és nem a közvetlen Fidesz-holdudvar tagja, ekézi őket ezerrel. Kapnak kígyót-békát, és rájuk is fér, mert kifejezetten az arroganciájuk, hatalmi gőgjük okozta, hogy ennyire bénán kezelték a válságos helyzetet. (Okozhatta volna más is, lásd augusztus 20-i vihar.) Úgy kell nekik.

Emiatt a Fidesz népszerűsége lehet nagyobbat fog esni, mint az alkotmány kiiktatása miatt. Nem kár érte, de azért vegyük észre, hogy a jó kormányzás nem egyenlő egy katasztrófahelyzet megfelelő lereagálásával. Nem védeni akarom őket, de ez csak egy ostoba malőr, semmi más. Nem dolgoztak jól a PR részlegen, eltolódtak a hangsúlyok. Mert a legolcsóbb népszerűség-szerzés az, amikor a katasztrófa helyszínén maga a kormányfő díszeleg rögvest, és komoly arccal intézkedik. (Amikor az árvíz volt, akkor még tudták, mit kell csinálni.) Persze azt is tudjuk, hogy ettől nem lesz jobb se az árvízi mentés, se a hókotrás, épp ellenkezőleg: a kormányfői cirkusz akadályoz. De jól mutat a tévében. Most nem mutatott jól a tévében, mert elszúrták. Nem csak ezt a részét, hanem a reagálást is: a civil kezdeményezések csúnyán lekörözték őket.

De ettől még lehetnének jók. Nem ettől nem jók. Egy ilyen bénázás "csak" pár ezer embert hozott szorult helyzetbe, a hétköznapi tevékenységükkel viszont 10 milliót (mínusz a holdudvaruk) tartanak szorult helyzetben folyamatosan.

Sokan a központi irányítást állítják szembe a civil kezdeményezés anarchikus működésével. Előbbi most csúnyán leszerepelt, de nem azért, mert központi irányítással ne lehetne ezt jól csinálni. Ellenkezőleg: központilag lehetett volna ezt csak teljesen jól csinálni. De ahhoz nem kellett volna elszúrni.

A Demokrácia 2.0 rendszerében is előfordulhat, hogy valaki hibázik. Előfordulhat, hogy akinek a dolga lenne, nem intézkedik időben, megfelelő módon. A különbség nem ebben van. A különbség abban van, hogy aki a hibát elköveti, már nem egy nagy ragacsos polip egy nyúlványa, aki hibázhat anélkül, hogy következménye lenne. Nem, a Demokrácia 2.0 rendszerében az, aki ezt elrontja, másnap már mehet is, mert nem kapcsolódik a központi hatalomhoz, és nem lesz, aki megvédje.

A bejegyzés trackback címe:

https://d-ketto.blog.hu/api/trackback/id/tr55139048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása